1-جعبه آتش نشانی استیل
1-1-جعبه آتش نشانی استیل چیست؟
جعبه آتش نشانی استیل یکی از انواع متنوع جعبه های آتش نشانی می باشد . جعبه های آتش نشانی استیل همان طور که از نام آن پیداست. از ورقه ای از جنس استیل تشکیل شده است. و از فلزاتی که برای روکش جعبه های آتش نشانی استیل استفاده شده است می توانیم از فلز نیکل و فلز کروم نام ببریم. دلیل استفاده از این نوع فلزات یا بهتر است بگوییم مزیت استفاده از این نوع فلزان در جعبه آتش نشانی استیل این است که مقاومت جعبه های آتش نشانی استیل را بالا می برد. برای افزایش مقاومت در برابر اجسام نوک تیز، استیل استفاده شده در جعبه آتش نشانی ضد ضربه است. همچنین روکش و آبکاری نیکل و کروم منجر شده تا این محصول دچار ساییدگی و فرسایش نشود.
جعبه های آتش نشانی استیل دارای دوام رنگ بالایی هستند و در طول زمان رنگ و ظاهر آنها تغییر نمی کند، جعبه آتش نشانی استیل در دو رنگ استیل خش دار یا مات ارائه می شود. از طرفی تنوع این محصولات نیز بالا می باشد و این مسئله دایره انتخاب شما را گسترده تر می کند.
یکی از بهترین و کارآمدترین تجهیزات اطفائ حریق دستی در ساختمان های اداری، مسکونی و کارگاه ها و… جعبه آتش نشانی استیل است. جعبه های آتش نشانی یکی از تجهیزات آتش نشانی مفید و موثر برای کنترل حریق در اوایل آتش سوزی هستند و می توانند در کاهش حرارت محیط، کاهش دود و جلوگیری از آتش سوزی به شما کمک کرده و موثر باشد.
2-1-انواع جعبه های آتش نشانی استیل کدامند؟
انواع جعبه آتش نشانی استیل، شامل جعبه آتش نشانی تمام استیل و درب استیل می باشد.
این جعبه ها از ورق استیل ۳۰۴ تولیدی مجموعه فولاد مبارکه اصفهان تولید می گردند. جعبه های تولیدی در دو نوع روکار و توکار هستند.
در جعبه های روکار به دلیل مشخص بودن بدنه و عدم قرار گرفتن در درون دیوار، درب و فریم استیل می باشند و در جعبه های توکار به دلیل قرار گرفتن بدنه جعبه در درون دیوار و مشخص نبودن آن فقط درب و فریم استیل می باشند.
3-1-تجهیزات داخل جعبه های آتش نشانی استیل
تجهیزات داخل این جعبه های آتش نشانی مانند سایر نمونه های آن عبارتند از:
- شیلنگ و قرقره جعبه آتش نشانی که در دو نوع: قرقره با شیلنگ هوزریلی و قرقره با شیلنگ برزنتی تولید و به بازار عرضه می شود.
- شیر و کوپلینگ آتش نشانی که وظیفه آب رسانی به سیستم هایی که شیلنگ برزنتی دارند را بر عهده دارد. باید در نظر داشته باشید که برای سیستم هایی با سیستم هوزریلی، آب رسانی از طریق انتهای شیلنگ که به قرقره متصل است انجام می شود.
- در بعضی از جعبه های آتش نشانی استیل، مانند سایر نمونه ها یک محل برای قرار دادن یک کپسول آتش نشانی در نظر گرفته شده است، البته وجود کپسول آتش نشانی در جعبه های آتش نشانی لزومی ندارد، ولی از آنجایی که وجود یک کپسول آتش نشانی و یک جعبه آتش نشانی می تواند فضای زیادی را اشغال کند بیشتر افرادی ترجیح می دهند که برای دسترسی ساده تر و زیبایی و یکپارچگی بیشتر یک فضای خالی برای کپسول آتش نشانی در جعبه آتش نشانی که انتخاب می کنند در نظر می گیرند.
نکات مهم درباره جعبه های آتش نشانی استیل:
- عمق ۱۵ سانتی متر برای جعبه هایی می باشد که درب روی قاب سوار قاب سوار می شود.(لولا ها را می توان دید)
- عمق ۱۷ برای جعبه هایی می باشد که درب یک تکه دارند(لولا ها مخفی می باشند)
- عرض جعبه روکار ۶۰ سانتی متر می باشد و عرض جعبه های توکار ۵۷ سانتی متر می باشد.
4-1- جعبه آتش نشانی استیل چطور نصب می شوند؟
- جعبه آتشنشانی باید طوری نصب شود که کف آن 130 سانتی متر از کف ساختمان فاصله داشته باشد، همچنین در صورتی که می خواهید فقط قرقره آتش نشانی نصب کنید باید همین فاصله، یعنی 130 سانتی متر را رعایت کنید.
- در یک ساختمان فاصله جعبه های آتشنشانی از هم حداکثر باید 30 متر باشد و بیشتر از آن مجاز نیست.
- سیستم لوله کشی و آب رسانی باید بتوانند که فشار پرتاب 6 متردر حالت جت را داشته باشد و از طرفی دبی آبی برابر 30 لیتر در دقیقه را تامین کند.
- هر جعبه آتشنشانی می تواند تا شعاع 20 متر اطراف خود را را پوشش دهد.
- قرقره موجود در جعبه آتشنشانی باید در محل های مشخص و قابل دسترسی در هر طبقه از ساختمان نصب شود و سطح پوشش آن تمام اتاق ها را در هر طبقه مورد نصب فراهم نماید.
- جعبه آتش نشانی نباید در پستو ها و پشت دیوار ها یا شکاف ها نصب شود، چون این مکان ها کار کردن با جعبه آتشنشانی را در شرایط اضطراری سخت می کنند. بهترین مکان برای نصب جعبه های آتشنشانی جایی است که در میدان دید همه ساکنان ساختمان باشد، به عنوان مثال در نزدیکی در های خروج اضطراری و وردی راه پله های اضطرای می تواند مکان بسیار مناسبی برای این کار باشد.
- محل نصب جعبه آتش نشانی باید به صورتی باشد که در زمان بازکردن قرقره آتش نشانی مزاحم رفت و آمد و خروج ساکنین از ساختمان نشود.