[wpseo_breadcrumb]
جعبه آتش نشانی چیست؟
جعبه آتش نشانی یاهمان فایر باکس بهترین تجهیز برای اطفاء حریق در ساختمان های مسکونی و اداری و واحدهای صنعتی و انبارهای کالا و غیره می باشد.
جعبه های آتش نشانی همانطور که از نام آن پیداست محفظه های است جهت نگهداری سیستم های اطفاء حریق که درون آنها معمولاً قرقره های نگهدارنده شیلنگ آتش نشانی و کپسول های اطفاء حریق ابزار های امدادی و… قرار می گیرند.
این جعبه ها پس از کپسول های آتش نشانی دستی جزو اولین تجهیزات اطفا حریق در لحظات اولیه کشف حریق است.
با کارکرد بسیار حیاتی خود ضمن پاک سازی فضای محیط از دود و حرارت حریق، تسریع در خاموش کردن آتش سوزی، ممانعت از برگشت شعله و ایجاد زمان مناسب جهت فرار افراد گرفتار در حادثه، و به جهت ارتباط شان با شبکه تر و خشک آتش نشانی یکی از مهم ترین محل های تامین آب برای تیم های عملیاتی نیز به شمار می روند.
ابعاداستانداردجعبه های آتش نشانی چگونه است؟
جعبه های آتش نشانی در ابعاد استاندارد ( ارتفاع75 ، عرض 60 ، و عمق 15 یا 20 سانتی متر ) تولید و یا به سفارش در ابعاد های ( ارتفاع 148 ، عرض 60 و عمق 20 سانتی متر ) از نوع جعبه آتش نشانی ایستاده و یا از نوع جعبه آتش نشانی افقی در ابعاد های ( ارتفاع 74 یا 84 ، عرض 100 یا 90 و عمق 20 سانتی متر ) مورد استفاده قرار میگیرند که در نوع جعبه های آتش نشانی سفارشی فضای مناسب جهت قرار گرفتن دو عدد کپسول آتش نشانی را دارا می باشند .
نکته :استفاده از این تجهیزات بیشتر برای کنترل و حتی اطفا حریق های کوچک کاربرد دارد.
جعبه های آتش نشانی چگونه در ساختمان ها تجهیز می گردند؟
به دو صورت در ساختمان ها تجهیز میگردند:
- جعبه های آتش نشانی فایر هوزریل شامل شلنگ لاستیکی به قطر ¾ اینچ با قرقره دوار،اتصالات ¾ اینچ،نازل شیردارسه حالته (جهت پاشش آب) و شلنگ رابط و شیرگازی مخصوص آب (قابل نصب در طبقات فوقانی ساختمان به دلیل سهولت در اطفاء حریق )
- جعبه های آتش نشانی فایرباکس در سایزهای 1/2-1 و 1/2-2 اینچ شامل شلنگ برزنتی نخ پرلون تو لاستیکی و اتصالات آتش نشانی ( کوپلینگ آتش نشانی، نازل سه حالته آتش نشانی، هیدرانت یا کوپلینگ رزوه دار ) با سایز های مربوطه و همچنین شیرفلکه برنجی فشارقوی آتش نشانی (قابل نصب در پارکینگ ها و طبقات همکف)
1-انواع جعبههای آتش نشانی کدامند؟
این جعبهها با توجه به نیاز مصرف کننده و نظر کارشناسی طراح دکوراسیون به طور کلی شامل موارد زیر است که مطابق سفارش ساخته میشود که شامل باکس های توکار یا روکار ساخته شده از ورق آهنی، قاب پشت آهنی و درب و فریم آنها استیل و گالوانیزه و ورق روغنی با ضخامت های متفاوت از 0.7 میل تا 2 میل برای آهنی و گالوانیزه و یا 1 میل ، 1.25 میل و 1.5 میل برای باکسهای استیل است.
1-1-جعبه تک کابین
محفظه نگهداری تجهیزات شامل یک عددقرقره به همراه 20 یا 25 یا 30 متر شلنگ لاستیکی یا برزنتی به همراه اتصالات مربوطه ازقبیل نازل پاشنده آب، کوپلینگ اتصال شیلنگ به نازل وکوپلینگ اتصال به شیرفلکه برنجی فشار قوی که منبع تغذیه آب با یک درب است.
1-2-جعبه دوکابین
با دو درب و دو محفظه؛ یک محفظه همانند باکسهای تک کابین و محفظه دیگر جهت نگهداری و قراردادن کپسولهای آتش نشانی.
1-3 -جعبه ایستاده دوطبقه
درب بالای این نوع باکس برای قراردادن شیلنگ و اتصالات آبی مانند باکسهای تک کابین است و قسمت پایین به منظور پیشگیری از سرقت و همچنین تاثیر در زیبایی ساختمان جهت نگهداری و قراردادن دو تا سه عدد خاموش کننده از نوع پودر و گاز و CO2 در نظر گرفته میشود.
1-4- جعبه جای کپسول
محفظه نگهداری کپسولهای آتش نشانی به منظور پیشگیری از سرقت و آسیب دیدگی و حفاظت از شرایط جوی تولید میشود.
1-5-جعبه توکار:
باکسهای توکار در هنگام ساخت ساختمانها در داخل دیوار قرار داده میشود و نمای بیرون فقط درب و فریم دور درب آنها قابل رویت است که این امر موجب نظم و زیبایی ساختمان خواهد شد.
1-6-جعبه روکار:
درساختمانهای قدیمی که محل قرار گیری باکسهای آتش نشانی درآنها تعبیه نشده است مجبور به لوله کشی روکار ونهایتاً نصب باکس روکارخواهدبود.
1-7- جعبه همباد:
این نوع فایرباکسها به صورت توکار و کاملاً هم سطح با سطح دیوار ساخته میشود. و معمولاً بیشتر در مراکز درمانی استفاده میشود. که رفت و آمد اشخاص در آنجا زیاد است تا از برخورد با دستگیره و یا دربهایی که از فریم جداست جلوگیری شود.
1-8-جعبه غیر همباد:
این باکسها عمق بیشتری به داخل باکس میدهد و نصب قطعات و اتصالات در آنها آسانتر است.
سیستم جعبه های آتش نشانی کدامند؟
سیستم تر: این نوع شبکه، از انتهایی ترین قسمت ساختمان (زیر زمین) شروع و تابالاترین نقطه ی آن پشت بام به پایان می رسد.این نوع شبکه به لوله ی آب شهری متصل بوده و هر خروجی تعبیه شده درطبقات درصورت نیاز قادر به تامین آب می باشد.
سیستم خشک: این نوع شبکه به لوله ی آب شهری متصل نبوده و ورودی آن در مجاورت درب ورودی ساختمان یا طبقه ی همکف نصب می گردد. تا در مواقع ضروری آب توسط پمپ خودروی آتش نشانی به درون شبکه پمپاژ گردیده و در تمامی خروجی ها قابل دریافت باشد.