[wpseo_breadcrumb]
- Version
- Download ۶۸
- File Size ۲.۱۹ MB
- Create Date ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
- Download
ضوابط ملاک عمل سامانه اطفا حریق در اینجا ارائه شده است. رشد روز افزون جمعیت و نیاز به مسکن و همچنین گسترش اماکن اداری، تجاری و … در کلان شهر تهران، افزایش ساخت و ساز را به دنبال داشته است. با استناد به آمار و ارقام حوادث ارجاع شده به این سازمان، متأسفانه عدم آگاهی از اصول ایمنی ساختمان ها و بعضاً کوتاهی افراد مسئول، هرساله حوادث و سوانح تلخ بسیاری را موجب شده و خسارات مالی و جانی فراوانی را به شهروندان محترم تحمیل مینماید.
سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به عنوان چشم و متولی ایمنی شهر ، با توجه به رشد حریق و حوادث همه ی تلاش و سعی خود را معطوف به رعایت نکات ایمنی در معماری، ساختار و دسترسی کاربری های جدید و موجود شهری نموده و امیدوار است با همکاری همه ی نهاد های ذیربط از جمله سازمان نظام مهندسی، مقررات ملی ساختمان، سازمان استاندارد،شهرداری، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، شاهد توسعه روز افزون ایمنی شهری به ویژه در بخش سازه های شهری باشیم.
۱- ضوابط طراحی و اجراي اطفا حریق در چند بخش گردآوری شده اند؟
ضوابط طراحی و اجراي اطفا حریق، در سه بخش ضوابط ایمنی معماری، ضوابط ایمنی تأسیسات مکانیکی و ضوابط ایمنی تأسیسات الکتریکی گردآوری شده است. ضوابط سامانه های اطفای حریق شامل ضوابط مرتبط با شبکه های آتشنشانی که مشتمل بر مخزن آب، پمپ های آب، لوله کشیو اتصالات و جعبه های آب آتش نشانی در پارکینگ ها و طبقات و همچنین شبکه های بارنده یا اسپرینکلر که به عنوان یکی از مهمترین مؤلفه های حفاظت ساختمان در مقابل حریق شناخته میشود، منتشر میشود. وجود شبکه بارنده به شرط آنکه در نگهداری آن دقت شود، در توسعه ی ایمنی به قدری مؤثر است که در بعضی از کشورهای بزرگ اروپایی از جنگ جهانی دوم تا کنون هیچ مرگ و میر ناشی از وقوع آتش سوزی در این ساختمان ها حتی برای یک مورد هم گزارش نشده است.
۲- ضوابط ملاک عمل سامانه اطفا حریق شامل چه مواردی است؟
از مهم ترین بخش های فایل ضوابط ملاک عمل سامانه اطفا حریق می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- الزامات نصب و اجرا اسپرینکلر ها
- دسته بندی ساختمان ها و سیستم ها
- قوانین کلی نصب اسپرینکلر ها
- انتخاب سایز لوله های سیستم اسپرینکلر
- جانمایی و طراحی جعبه های آتش نشانی