فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲

نگارنده:

(1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLoading...)

تاریخ نگارش:

بازبینی:

فهرست بها تاسیسات مکانیکی 1402

توضیحات فایل دانلودی

  • تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۰۱/۰۱
  • تعداد دفعات دانلود شده: ۱۵۱۶ مرتبه
  • حجم فایل: ۴۸.۰۰ KB

فهرست بها فهرستی از قیمت‌های مختلف از حجم واحد مصالح یا خدمات قابل ارائه پیمانکاران عمرانی می‌باشد. برای محاسبه هزینه کلی یک پروژه، بر اساس یک فهرست بهای پایه، کافیست حجم‌های مربوط به آن پروژه را، در میزان قیمت مشخص شده آنها در فهرست بها ضرب گردد و مجموع آنها قیمت پروژه، بر اساس فهرست بهای آن سال، خواهد بود.

در ایران، هر سال سازمان برنامه و بودجه ، فهرست بهای واحد رشته‌های مختلف پروژه‌های عمرانی را منتشر می‌کند. در این فهرست‌های بها، قیمت (بهای) واحد، مثل یک متر مکعب خاک‌برداری یا یک متر مکعب بتن با عیار ۲۵۰ و غیره، به ریالمابازای هر واحد مربوط به آن کار عمرانی نوشته می‌شود.

فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲

به دنبال ابلاغ فهرست بهای سال ۱۴۰۲ در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ از سوی سازمان برنامه بودجه، کارشناسان این شرکت همانند سالهای گذشته نسبت به تهیه فایل های اکسل این فهارست بها اقدام نمودند. فایل اکسل و PDF فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ که طی بخشنامه شماره ۱۴۰۱/۷۳۹۱۹۷ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ ابلاغ شده است، ارائه می شود.

فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ هزینه های مورد نیاز برای طراحی، نصب و راه اندازی سیستم های تاسیسات مکانیکی را شامل می شود. این شامل انواع سیستم های گرمایش، سرمایش، تهویه مطبوع، آب و فاضلاب، گاز و انواع سیستم های مکانیکی دیگر است.

در اینجا، فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ برای پروژه های ساختمانی به عنوان یک ابزار بسیار مهم برای مدیریت هزینه ها و بودجه بندی استفاده می شود. با استفاده از فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ ، مهندسین و مدیران ساختمان می توانند هزینه های خود را برای تاسیسات مکانیکی پروژه خود پیش بینی کنند و بودجه خود را درست تنظیم کنند.

فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ شامل هزینه های مختلفی است که باید برای طراحی، نصب و راه اندازی سیستم های تاسیسات مکانیکی در نظر گرفته شود. این شامل هزینه های مواد و تجهیزات، هزینه های نصب و راه اندازی، هزینه های تعمیر و نگهداری و هزینه های مربوط به مصرف انرژی است.

برای مثال، فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ برای سیستم گرمایش ممکن است شامل هزینه های زیر باشد:

۱. هزینه های مواد: شامل هزینه های خرید و حمل مواد مورد نیاز برای نصب سیستم گرمایش مانند لوله ها، رادیاتورها، پمپ ها و دیگر تجهیزات مورد نیاز.

۲. هزینه های نصب و راه اندازی: شامل هزینه های نصب و راه اندازی سیستم گرمایش مانند نصب لوله ها، رادیاتورها، پمپ ها و دیگر تجهیزات مورد نیاز.

۳. هزینه های تعمیر و نگهداری: شامل هزینه های تعمیر و نگهداری سیستم گرمایش مانند تعویض قطعات خراب، تعویض فیلترها و دیگر تجهیزات مورد نیاز.

۴. هزینه های مربوط به مصرف انرژی: شامل هزینه های مربوط به مصرف انرژی برای اجرای سیستم گرمایش مانند هزینه های گاز، برق و سوخت.

فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ برای سیستم سرمایش نیز شامل هزینه های مشابه است، با این تفاوت که باید هزینه های مربوط به خنک کننده، کمپرسور و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای سیستم سرمایش را نیز در نظر گرفت.

فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ برای سیستم تهویه مطبوع شامل هزینه های مربوط به سیستم های گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع است. این شامل هزینه های مربوط به تجهیزات مانند دستگاه های تهویه مطبوع، پمپ ها مانند پمپ آتش نشانی ، کمپرسورها و دیگر تجهیزات مورد نیاز است.

فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ برای سیستم آب و فاضلاب شامل هزینه های مربوط به لوله کشی، پمپاژ، تجهیزات آب و فاضلاب و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای سیستم آب و فاضلاب است.

فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ برای سیستم گاز شامل هزینه های مربوط به لوله کشی، پمپاژ، تجهیزات گاز و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای سیستم گاز است.

در نتیجه، فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ برای هر سیستم تاسیسات مکانیکی شامل هزینه های مختلفی است که باید در نظر گرفته شود. با استفاده از فهرست بها تاسیسات مکانیکی، مدیران پروژه و مهندسین می توانند هزینه های خود را برای هر سیستم تاسیسات مکانیکی پروژه خود پیش بینی کنند و بودجه خود را درست تنظیم کنند.

اکسل فهرست بها تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲

در این مطلب برای شما همراهان همیشگی شرکت آبادگستر تاسیسات ایرانیان ، فایل اکسل فهرست بهای تاسیسات مکانیکی ۱۴۰۲ که همانند سال های گذشته توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی در پایان سال منتشر شده را برای شما همراهان گرامی به صورت رایگان قرار داده ایم.

فهرست بها

پایه انجام معامله در انجام طرح‌های عمرانی قیمت‌هایی است که به استناد ماده ۲۳ قانون برنامه و بودجه توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در قالب فهرست بها‌ سالانه تهیه و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می شود و مطابق تبصره ۱ ماده ۸۰ قانون محاسبات عمومی مبنای تهیه برآورد اولیه می گردد.

در واقع فهرست بها به معنی مقدار ریالی حجم واحد مصالح و یا خدمات قابل ارائه پیمانکاران است که هر ساله توسط سازمان برنامه و بودجه (معاونت راهبردی ریاست جمهوری) تعیین خواهد شد.

مستند به بند ۳-۲-۱ دستورالعمل شماره ۷۱۴۰ مورخ ۱۳۷۷/۱۲/۲ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استفاده از قیمت‌های پایه که برای آن‌ها از طرف سازمان فهرست بها‌ تهیه شده الزامی است. به عبارتی از نظر حقوقی قیمت هرگونه فعالیت از موضوع مورد بحث در قرارداد در هر معامله ای می بایست ثابت باشد چنانچه خلاف این قضیه رخ دهد معامله باطل خواهد شد.

با توجه به اینکه مبلغ هر قرارداد از جمع حاصل ضرب قیمت هر قلم در مقدارش طبق پیمان محاسبه خواهد شد بدین ترتیب با تغییر حجم مصالح یا خدمات قابل ارائه، مبلغ قرارداد نیز تغییر خواهد کرد.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که شرایط قراردادی حاکم در هر پروژه ای می تواند مبلغ قرارداد را ثابت نگه دارد و تبعیت مبلغ قرارداد از تغییر احجام در محدودیت های خاصی صورت خواهد گرفت.

مبنای تعیین فهرست بها

بهای واحد انجام کارهای عمرانی موجود در فهرست بها با توجه به میزان تورم، تغییر نرخ مصالح، دستمزد کارگران و هزینه ی ماشین آلات هر ساله تغییر خواهد کرد.

در اغلب موارد جهت تهیه فهرست بهای سالانه از قیمت های سه ماهه ی چهارم سال قبل استفاده خواهد شد که اصطلاحاً به این سه ماهه مبنا گفته می شود.

بدین ترتیب پس از انتشار اولین سری از فهرست‌ بها ی واحد و ابلاغ به سازمان ها و دستگاه های اجرایی، این سازمان ها موظفند تا اجرای عملیات خود را مطابق با این فهرست بها برآورد نمایند.

شایان ذکر است در برآورد بهای هر واحد از قیمت های عرف بازارِ منطبق بر گزارشاتِ مرکز آمار، استفاده خواهد شد.طبق تعریف، قیمت واحد مندرج در فهرست بها متوسط قیمت تمام شده در هر کار است و کلیه عملیات لازم برای انجام کار را در بر می‌گیرد. این هزینه ها شامل تهیه و حمل مصالح به کارگاه، ابزار کار، ماشین آلات، نیروی انسانی و … است.

چنانچه شرح قیمتها برای هر یک از موارد روشن نباشد، موضوع از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استعلام و نظر آن سازمان در این خصوص، ملاک قرار خواهد گرفت. توجه نمایید که قیمت‌های واحد فهرست بها تعیین کننده مشخصات و چگونگی انجام کار نیستند.

رشته های فهرست‌ بهای واحد

  • انتقال آب
  • ساخت و ترمیم قنات
  • ابنیه
  • آبیاری و زهکشی
  • آبیاری تحت فشار
  • تاسیسات برقی
  • راه، راه آهن و باند فرودگاه
  • راهداری
  • شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب
  • توزیع آب
  • تاسیسات مکانیکی
  • سدسازی

مطالب مشابه

فهرست بها تاسیسات برقی ۱۴۰۲

به دنبال ابلاغ فهرست بها تاسیسات برقی ۱۴۰۲ در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ از سوی سازمان برنامه بودجه، کارشناسان این شرکت همانند سالهای گذشته نسبت به تهیه فایل های اکسل این فهارست بها اقدام نمودند. فایل اکسل و PDF فهرست بها تاسیسات برقی۱۴۰۲ که طی بخشنامه شماره ۱۴۰۱/۷۳۹۱۹۷ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ ابلاغ شده است، ارائه می شود.

فهرست بها تاسیسات برقی ۱۴۰۲ یک سند رسمی است که شامل لیست کاملی از هزینه های مورد نیاز برای نصب و راه اندازی تاسیسات برقی در یک ساختمان است. این فهرست شامل هزینه های مربوط به نصب و راه اندازی سیستم های برقی، تجهیزات الکتریکی، کابل ها، سیم ها و موارد دیگر است.

فهرست بها ابنیه ۱۴۰۲

به دنبال ابلاغ فهرست بها ابنیه ۱۴۰۲ در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ از سوی سازمان برنامه بودجه، کارشناسان این شرکت همانند سالهای گذشته نسبت به تهیه فایل های اکسل این فهارست بها اقدام نمودند. فایل اکسل و PDF فهرست بها ابنیه ۱۴۰۲ که طی بخشنامه شماره ۱۴۰۱/۷۳۹۱۹۷ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ ابلاغ شده است، ارائه می شود.

فهرست بها ابنیه ۱۴۰۲ یا همان لیست قیمت‌های مربوط به ساخت و ساز برای هر کشور، شامل هزینه‌های مواد اولیه، کار و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت و ساز است. این فهرست بها ابنیه ۱۴۰۲ برای کنترل هزینه‌ها، برآورد بودجه و تعیین قیمت نهایی پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌شود. در این مطلب به بررسی فهرست بها ابنیه و نحوه استفاده از آن در صنعت ساخت و ساز پرداخته خواهد شد.

درباره ما

شرکت آبادگستر تاسیسات ایرانیان (آتا) (مسئولیت محدود) در سال ۱۳۹۴ با همکاری گروهی از کارشناسان و متخصصین در زمینه‌های سازه، معماری، تاسیسات الکتریکی و مکانیکی تأسیس گردید. این شرکت افتخار دارد که در گذشته، طرح‌‌‌‌ها و پروژه‌های متعددی را در اقصی نقاط کشور انجام داده است. مشاوره آتش نشانی ، طراحی، نظارت و اجرای سیستم اعلام حریق و اطفا حریق ، تاسیسات حرارتی و برودتی از جمله فعالیت‌های مهم این شرکت بوده است.

چرا باید آبادگستر تاسیسات ایرانیان را برای دریافت خدمات ایمنی و آتش نشانی خود انتخاب کنید…؟!

  • icon
    مشاور مورد تایید سازمان آتش نشانی تهران

    معماری اعلام حریق 🧯 اطفا حریق 🧯 سیستم‌‌‌‌‌‌‌‌های تهویه و اگزاست فن 🧯 مقاوم‌سازی سازه های فلزی در برابر حریق

  • icon
    عضو انجمن

    انجمن صنفی کارفرمائی شرکت های ایمنی و مهندسی حریق استان تهران

  • icon
    عضو اتحادیه

    اتحادیه صنف لوازم ایمنی، آتش نشانی و علائم نیروهای مسلح

توجه: کارشناسان و مشاورین شرکت فنی و مهندسی آبادگستر تاسیسات ایرانیان ( مشاور، طراح، ناظر و مجری مورد تایید سازمان آتش نشانی ) با شماره تماس ☎️ ۹۱۰۹۲۰۷۶-۰۲۱ داخلی ۱۰۵ یا ۱۲۵ و یا شماره 📱 ۰۹۳۹۹۶۰۳۸۰۰ همواره آماده ارائه مشاوره رایگان 🥇 و پاسخگوئی به سوالات شما همراهان گرامی می‌باشند.

شایان ذکر است شما می‌توانید با ارائه نظرات سازنده خود در بخش نظرات و یا از طریق ارسال به آدرس پست الکترونیکی info@atapars.com ما را در جهت ارتقاء سطح علمی مطالب منتشر شده یاری فرمائید. استفاده از این مطلب با ذکر نام شرکت فنی و مهندسی آبادگستر تاسیسات ایرانیان و یا آدرس سایت www.atapars.com بلامانع می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سایر دانلودهای پیشنهادی

keyboard_arrow_up