دستورالعمل ایمنی تاورکرین ها ( دستورالعمل جرثقیل برجی )

نگارنده:

(1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLoading...)

تاریخ نگارش:

بازبینی:

ایمنی تاورکرین | دستورالعمل جرثقیل برجی | چک لیست ایمنی تاورکرین | دستورالعمل ایمنی تاورکرین

توضیحات مقاله

ایمنی تاورکرین

ایمنی تاورکرین اساساً به میزان رعایت الزامات ایمنی توسط شرکت‌های سازنده و بهره‏ بردار بستگی دارد. این الزامات به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  1. الزامات ایمنی سازندگان
  2. الزامات ایمنی شرکت‌های بهره‏ بردار
  3. الزامات ایمنی سازندگان اروپایی

شایان شایان ذکر است این دستور العمل در صورتی می تواند موثر واقع شود که ضمن آموزش از نحوه استفاده صحیح از آن با سرویس و نگهداری اصولی همیشه آماده بکار باشد لذا ارائه تعهد نامه محضری به هنگام دریافت تاییدیه ایمنی مبنی بر سرویس و نگهداری سیستم های ایمنی به مدت دو سال از طرف مالک به منظور حصول اطمینان از آماده به کار بودن آنها الزامیست.

برای چگونگی نحوه اجرای ضوابط آتش نشانی اعم از {معماری ، ضوابط اعلام حریق و ضوابط اطفا حریق و…} با ما همراه باشید.

در لیست ضوابط آتش نشانی ضوابطی اعم از ضوابط اعلام حریق ، ضوابط اطفا حریق ، ضوابط آسانسور آتش نشانی ، ضوابط درب ضد حریق و… درج شده است.

الزامات ایمنی سازندگان

کلیه سازندگان موظفند کلیه امور طراحی و ساخت را بر بخشنامه‏‌های ۲۰۰۶/۴۲/EC ، ۲۰۰۴/۱۰۸/EC، ۲۰۰۰/۱۴/EC، ۲۰۰۶/۹۵/E منطبق سازند. کلیه سازندگان در اروپا بایستی در طراحی، ساخت و راه‏ اندازی تاورکرین معیارهای مناسب را براساس بخشنامه‏‌های فوق‌الذکر در نظر گرفته و از انطباق آن معیارها با اصول ایمنی و الزامات بهداشت محیط کار اطمینان حاصل نمایند.

بیانیه انطباق EC یکی از مدارک الزامی صادره توسط سازندگان است، همچنین سازندگان ملزم شده‌‏اند تا اطلاعات ذیل را به خریدار ارائه نمایند:

  • کتابچه‌‏های دستورالعمل شامل مشخصات تاور، اطلاعات فنی، راهنمای مونتاژ و دمونتاژ، دستورالعمل استفاده، تعمیرات و نگهداری و حمل و نقل
  •  بیانیه انطباق EC
  • هشدار در خصوص خطرات موجود
  • کتابچه ثبت عملکرد روزانه سیستم (logbook) و توصیه سازنده در خصوص بازرسی ایمنی تاورکرین و دریافت گواهی سلامت دوره‌ای

الزامات ایمنی شرکت‌های بهره‏‌بردار

کلیه مقرارت‏ مربوط به شرکت‏‌های بهره ‏بردار از جمله ملاحظات ایمنی استفاده از تجهیزات در محیط کار در این الزامات لحاظ شده است. بر این اساس شرکت بهره‏‌بردار موظف است که:

  • مطابق با دستورالعمل کاربری ایمنی تاورکرین آن را مورد استفاده قرار دهد.
  • قطعات یدکی اصلی برای دستگاه استفاده نماید.
  • امکانات آموزش اعضای تیم کاربری تاورکرین و دریافت گواهینامه اپراتوری تاورکرین را طوری فراهم نماید تا بتوان از استفاده صحیح آنان از تاورکرین اطمینان حاصل نمود.

الزامات ایمنی سازندگان اروپایی

کلیه سازندگان اروپایی تاورکرین در کمیسیون CECE و FEM گرد هم آمده‌‏اند و متعهد شده‌‏اند که:

  1. اطلاعات موجود در کتابچه راهنمای کاربر را به روز نگه دارند.
  2. در زمینه آموزش اپراتورها، نصاب‌ها و تکنیسین‏‌ها اقدام نمایند. این آموزش‌ها شامل بخش‌های تئوری و عملی در زمینه جزئیات بررسی ایمنی تاورکرین ، برپایی و برچیدن و آموزش بالا رفتن از تاورکرین هستند.
  3. خدمات مهندسی نرم افزار با کیفیت بالا را تضمین نمایند.
  4. قطعات اصلی برای تاورکرین‏‌ها تأمین نمایند. این قطعات باید بر طبق مشخصات محیطی محل نصب تاور محاسبه و تأمین گردند.

تعمیرات و نگهداری تاورکرین

سطوح مختلفی از اقدامات در خصوص نگهداری و همچنین بازرسی ایمنی تاورکرین وجود دارند. شرکت بهره بردار (نصاب) موظف است اقدامات مناسب را در جهت به حداکثر رساندن ایمنی دستگاه به عمل آورد. در فرآیند نگهداری و بازرسی ایمنی تاورکرین ، کلیه توصیه‏‌های سازنده مبنی بر بازرسی‏ فنی دوره ‌ای و همچنین مطابقت آنها با استاندارد‏های ملی می‌بایست مورد توجه ویژه قرار گیرند.

  • در صورتی که جرثقیل تعمیر شده و یا اصلاحاتی روی آن انجام گرفته تنها توسط سازنده جرثقیل یا اشخاص مجاز تست و و بازرسی شود.
  • کلیه مدارک ،اسناد تعمیرات، نگهداری و بازرسی از دستگاهها باید مستندسازی شود و مستندات آن نگهداری شود.
  • پرسنل تعمیر و نگهداری و راننده ی جرثقیل برای جابه جایی ابزار دستی هنگام بالا یا پایین از دستگاه باید از کوله پشتی های مخصوص استفاده نمایند. لازم به ذکر است برای بالابردن ابزارآلات و بارها سنگین تر از حداکثر بارمجاز، برای جابه جایی دستی ( با کمک طناب و قرقره ) ۲۵ کیلوگرم است.

نصب تاورکرین

  • موقعیت و نصب صحیح وسایل نشان دهنده، اهمیت زیادی در ایمنی این نوع جرثقیل ها دارد و باید در دید اپراتور و ریگر قرار داشته باشد.
  • موقعیت، نصب و تنظیم صحیح شیرهای ایمنی فشار باد یا هیدرولیک نقش مهمی در ایمنی دستگاه بازس میکند.
  • مکانیزم بالابر بار در این نوع جرثقیل ها باید به کلاچ موتور مجهز باشد.
  • جرثقیل های با موتور الکتریکی باید سیستم های کنترل کننده ی سرعت داشته باشند.
  • قلاب این گونه ها جرثقیل ها باید دارای ضامن ایمنی باشد.
  • زمانی که قلاب در پایین ترین وضع ممکن قرار دارد، باید حداقل سه دور کامل سیم بکسل در درام بالابر باقی بماند.
  • پس از نصب جرثقیل و هنگام عملیات باربرداری توسط دستگاه،ناظر عملیات از نواحی قابل دسترس جرثقیل نسبت به وجود  مواد اضافه رها شده در روی سکوهای کاری بازدید به عمل آورده و در صورت وجود آنها را خارج می کند تا خطر سقوط به پایین ایجاد نکند.
  • محل اتصال جرثقیل برجی به زمین (پایه) برای جلوگیری از ورود افراد متفرقه باید توسط نرده های چوبی یا فلزی تا ارتفاع دو متر حفاظ گذاری شود. نرده های حفاظتی باید قفل داشته باشند و کلید آن در دست اپراتور و ناظر عملیات باشد. علائم هشدار دهنده و ایمنی مانند خطر سقوط اشیاء باید در محل نصب شود.

دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ اﯾﻤﻨﯽ ﺗﺎور ﮐﺮﯾﻦ ﻫﺎ

فایل دستورالعمل ایمنی تاورکرین ها دارای نکات ایمنی و همچنین چک لیست  از ۸۲ سوال تشکیل شده است که تمام جوانب این ماشین  را مورد بررسی قرار داده است با بررسی این سوالات هم از نکات ایمنی این ماشین و هم از نقاط حساس و آسیب پذیر آن آگاهی پیدا می کنید.

ﭼﮏ ﻟﯿﺴﺖ ﮐﻨﺘﺮل اﯾﻤﻨﯽ ﺗﺎورﮐﺮﯾﻦ

برای دسترسی و دانلود ﭼﮏ ﻟﯿﺴﺖ ﮐﻨﺘﺮل اﯾﻤﻨﯽ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺗﺎورﮐﺮﯾﻦ ها با ما همراه باشید.

ﭼﮏ ﻟﯿﺴﺖ ﮐﻨﺘﺮل اﯾﻤﻨﯽ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺗﺎورﮐﺮﯾﻦ (1)
ﭼﮏ ﻟﯿﺴﺖ ﮐﻨﺘﺮل اﯾﻤﻨﯽ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺗﺎورﮐﺮﯾﻦ (2)

درباره ما

شرکت آبادگستر تاسیسات ایرانیان (آتا) (مسئولیت محدود) در سال ۱۳۹۴ با همکاری گروهی از کارشناسان و متخصصین در زمینه‌های سازه، معماری، تاسیسات الکتریکی و مکانیکی تأسیس گردید. این شرکت افتخار دارد که در گذشته، طرح‌‌‌‌ها و پروژه‌های متعددی را در اقصی نقاط کشور انجام داده است. مشاوره آتش نشانی ، طراحی، نظارت و اجرای سیستم اعلام حریق و اطفا حریق ، تاسیسات حرارتی و برودتی از جمله فعالیت‌های مهم این شرکت بوده است.

ایمنی تاورکرین | دستورالعمل جرثقیل برجی | چک لیست ایمنی تاورکرین | دستورالعمل ایمنی تاورکرین

توجه: کارشناسان و مشاورین شرکت فنی و مهندسی آبادگستر تاسیسات ایرانیان ( مشاور، طراح، ناظر و مجری مورد تایید سازمان آتش نشانی ) با شماره تماس ☎️ ۹۱۰۹۲۰۷۶-۰۲۱ داخلی ۱۰۵ یا ۱۲۵ و یا شماره 📱 ۰۹۳۹۹۶۰۳۸۰۰ همواره آماده ارائه مشاوره رایگان 🥇 و پاسخگوئی به سوالات شما همراهان گرامی می‌باشند.

شایان ذکر است شما می‌توانید با ارائه نظرات سازنده خود در بخش نظرات و یا از طریق ارسال به آدرس پست الکترونیکی info@atapars.com ما را در جهت ارتقاء سطح علمی مطالب منتشر شده یاری فرمائید. استفاده از این مطلب با ذکر نام شرکت فنی و مهندسی آبادگستر تاسیسات ایرانیان و یا آدرس سایت www.atapars.com بلامانع می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سایر مطالب پیشنهادی

keyboard_arrow_up